Menu

A kedvenc képeim

Afremovtól Vettrianoig

Festők

Frida Kahlo

 Az első bejegyzésem, tisztelgés egy szabad szellemű különleges nőnek, aki egyben a példaképem is..

Az apai nagyszülei  Magyarországról származtak majd Németországba települtek át és az édesapja innen ment tovább Mexikóba. A szakmája fényképész volt. Második felesége spanyol-indián származású és négy gyermeke közül a harmadik volt Frida.

Hat évesen gyermekbénulása  lett és a  jobb lába deformálódott. Tizenöt évesen busz balesetet szenvedett és a gerincsérülése miatt hónapokra gipsz fűzőt  kapott. Ez két szerencsétlenség és a hozzá tartozó  fájdalom az egész életét befolyásolta. Sokat kellett pihennie, ágyban lenni... unalmában kezdett elfesteni, ehhez kapcsolódik egy mondása "Minek nekem láb, ha szárnyam van, amivel repülhetek?".

 

Semmi sem abszolút. Minden változik, minden mozog, minden forgásban van, minden elszáll és eltűnik.

Azzal, hogy befalazod a saját szenvedésedet, azt kockáztatod, hogy belülről fal fel téged

„A legfontosabb, hogy ne létezzenek illúziók.

Ha csak egy dolgot adhatnék neked az életben, az annak a képessége lenne, hogy lásd magad az én szememen keresztül. Csak akkor értenéd meg, milyen különleges vagy a számomra.

n régen gyakran gondoltam azt, hogy én vagyok a világ legfurcsább embere, de aztán arra gondoltam, hogy sok ilyen ember van a világon, lennie kell még olyannak, mint amilyen én vagyok, aki ugyanúgy, ahogy én is, bizarrnak és sérültnek érzi magát. Elképzelem őt, és elképzelem, hogy hogy ott a távolban neki is gondolnia kell rám. Jól van, remélem, ha te ott most olvasod ezt, tudd meg, hogy igen, igaz: én itt vagyok, ugyanolyan furcsa vagyok, mint te.

Doktor úr, ha megengedi, hogy megigyam ezt a tequilát, megígérem, hogy a temetésemen nem iszom majd.

Placeholder ImagePlaceholder ImagePlaceholder Image
Placeholder ImagePlaceholder ImagePlaceholder Image

Search

Archive

Hozzászólás

There are currently no blog comments.